Spanje binnen handbereik

Alle informatie over Spanje

DHL Express - Verzenden naar Spanje Succes in het internationaal ondernemen gaat duidelijk over meer dan enkel u en uw klanten. Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels, ook Spanje. Wil u meer te weten komen over de zakelijke feiten van Spanje waarmee u handelt? Of wil u meer vertrouwd raken met de verschillende handelspraktijken, culturen, douaneregels en economie?

Maak hier kennis met het land van Paella en Gaudi.

Verzenden naar Spanje

 

Spanje, gelegen op het Iberisch Schiereiland van Europa telt 46,6 miljoen (2017) inwoners en heeft een oppervlakte van 505.992 km². Buiten het Iberisch Schiereiland behoren ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij het land. Spanje kent vier officiële regionale talen: Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees.

Sinds het begin van de jaren zestig van de 20e eeuw staat Spanje bekend als vakantiebestemming maar ook als een belangrijk onderdeel van de economie. Spanje is een belangrijke landbouwproducten binnen Europa. We kennen het land tenslotte toch allemaal omwille van hun heerlijke citrusvruchten, olijven en olijfolie, noten en druiven?

Het land is één van de landen die het hardst door de economische crisis is getroffen. De werkloosheid is, op Griekenland na, de hoogste in de EU (2017). Dit is voornamelijk te wijten aan de instorting van de Spaanse huizenmarkt. Naar verwachting zal Spanje jaren nodig hebben om uit de economische crisis te komen, wat langer is dan de meeste andere lidstaten van de Europese Unie.

Spanje is de 16 grootste export economie in de wereld. De top exportproducten van Spanje zijn auto’s ($31,8 miljard), geraffineerde petroleum ($13,4 miljard), verpakte geneesmiddelen ($9,8 miljard), auto-onderdelen ($9,8 miljard) en trucks ($6,22 miljard). De top exportbestemmingen van Spanje zijn Frankrijk ($41,7 miljard), Duitsland ($31,7 miljard), Portugal ($25,2 miljard), Verenigd Koninkrijk ($22 miljard) en Italië ($21,7 miljard).

DHL Express - Verzenden naar SpanjeAls u weet dat onze ervaring start vanaf 1991 en dat wij een uitgebreid lokaal netwerk hebben, weet u ook dat DHL Express uw ideale partner om uw business te ondersteunen. Dat u zo uw belangrijke documenten en pakketten eenvoudig kan versturen naar steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia, is hiervan dan ook een logisch gevolg.

Ontdek hier alles over de meest populaire bestemmingen!