Peloton de Paris: van kleine shop tot groot succes

Wendy en Vincent, eigenaars van Peloton de Paris zijn al jaren trouwe klant van DHL Express. We delen hun verhaal vandaag om ondernemers te tonen dat internationaal succes echt om de hoek loert, je hoeft enkel te springen.

In 2014 begint Peloton de Paris zijn avontuur in een charmant rijhuisje in hartje Mechelen. Een kleine, gezellige winkel voor fietsherstellingen, een drankje én een zelfontworpen truitje. Wendy en Vincent, 2 ondernemers in hart en nieren, ruiken al snel de opportuniteiten en schakelen een versnelling hoger.

Ondernemen is leren omgaan met uitdagingen, je moet jezelf continu heruitvinden

In 2014 hing er maar 1 truitje in de rekken, ‘die waren super populair en vlogen de deur uit’. Al snel volgden nieuwe designs. ‘Een schot in de roos!’, vertelt Wendy trots. ‘Het jaar nadien was alles direct uitverkocht en waren er al snel wachtlijsten’. De klanten bleven maar vragen naar nieuwe sokken, windvestjes, truitjes, … ‘

Door plaatsgebrek startten Wendy en Vincent met een webshop. ‘Dat trok alleen nog maar meer volk naar de winkel, we beslisten toen om ons businessmodel om te gooien en focusten ons op fietskleding’.  

Een truitje gemaakt van petflessen

Heel vaak zijn ze uitverkocht, dat komt omdat er erg wordt ingezet op sustainable management. Zo overkoopt Peloton de Paris nooit en kiezen ze bewust voor een tragere groei. ‘Wij kopen heel kleine hoeveelheden. De bestsellers zijn dan vaak even uitverkocht, waardoor je ongetwijfeld wel wat verkoop mist maar toch is dat een heel bewuste keuze.’, vertelt Wendy. Een ander bewuste keuze is de ecologische aanpak.

truitjes plasticvrij peleton de paris

Één van hun truitjes is gemaakt van 100% polyester, vervaardigd uit petflessen.  Dé bestseller van Peloton de Paris. Het tijdloze design, de effen kleuren en simpele branding, maken de truitjes erg populair. Niet enkel de truitjes zijn ecologisch. Ook de verpakkingen werden onder de loep genomen. Elk truitje is verpakt in een zakje gemaakt van aardappelafval en -zetmeel. De dozen en zakjes zijn van gerecycleerd papier. “Hoe groter we worden, hoe meer plastic we uitsparen.”

Walk the talk

Natuurlijk zijn wij zelf ook fietsers. Een maandelijks ritje met hun vrienden en fans is dus zeker prioriteit. Die ritjes zijn enorm belangrijk, “dat is ons maandelijks contact met onze core community. Heel veel ideeën voor nieuwe producten komen er dankzij deze ritjes of gesprekken aan de toog. Weinig kledingmerken hebben zo een close contact met hun eindklant, die momenten van feedback zijn onbetaalbaar.”

peleton de paris ritjes op zaterdag

“De focus en energie die we in onze community steken krijgen wij 100% terug, zelfs meer”

Internationaal succes met Japan aan kop van het peloton

“Japan is absurd. Eén van de grootste fietsbloggers ontdekte ons toevallig, waardoor de verkoop in Japan boomde. Echt te zot voor woorden.”  Voor Japanse klanten is social media ontzettend belangrijk,  ze moeten weten wie er achter dat merk schuilt. Daarom zetten Wendy en Vincent hier ook heel hard op in. “Voor ons helpt het om te connecteren met onze community, klanten krijgen een beter beeld van wie je bent en dat schept vertrouwen”, aldus Wendy. Tijdens een zakenreis in Japan werd er dan ook bijna elke keer gevraagd of ze ook Trixie, hun super schattige harige collega, hadden meegenomen.   

peleton de paris in japan


De samenwerking tussen Peloton de Paris en DHL Express

Bij internationaal succes, hoort natuurlijk een internationale partner. Peloton de Paris koos voor de GoGreen strategie én de stiptheid van DHL Express. Snelheid van levering is cruciaal als je internationaal wilt gaan verkopen, en dat beseffen Wendy en Vincent maar al te goed.

“Wij zijn sinds het begin zeer tevreden over DHL. Alles is stipt op tijd”, geeft Wendy met volle overtuiging aan. “De focus van DHL ligt ook heel hard op klantentevredenheid, en dat waarderen wij. Klantentevredenheid is ook voor ons het allerbelangrijkste.”

Ook de nauwe band met de accountmanagers vinden Wendy en Vincent belangrijk. “Ze staan altijd klaar om te helpen en dat is gewoon de max.”

Op de vraag wie van de twee het vaakste een platte band heeft, antwoordt Wendy: “geen van beiden, dat gebeurt maar 1 of 2 keer om de drie jaar, maar hout vasthouden hé!”

Ben jij ook zot van fietsen en ben je zot nieuwsgierig hoe Trixie eruit ziet? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website, Facebook of Instagram en ontdek zelf waar al die Japanners zo zot van zijn.

Heb je zelf misschien ook internationale dromen maar weet je niet waar te beginnen? Neem dan zeker contact met ons op en ontdek hoe wij jouw dromen helpen uitkomen.