Verpakkingsmateriaal kiezen: het belangrijkste advies

verpakkingsmateriaal

Wil je zeker zijn dat je pakketjes goed aankomen? Enerzijds ben je afhankelijk van de goede zorgen van de koerier, maar anderzijds hangt veel ook af van de kwaliteit van de verpakking. Het juiste verpakkingsmateriaal kiezen is cruciaal om de inhoud van je pakket goed te beschermen. Wij helpen je graag op weg met deze verpakkingstips!

Het juiste verpakkingsmateriaal kiezen

Alles begint met stevig verpakkingsmateriaal dat tegen een stootje kan en je goederen perfect beschermt. De meeste spullen verpak je het best in golfkartonnen dozen van hoge kwaliteit. Gebruik nooit oude dozen, want die bieden niet dezelfde stevigheid als nieuwe, ongebruikte dozen. Is de inhoud erg zwaar of verzend je breekbare of erg waardevolle spullen? Kies dan voor kartonnen dozen met een dubbele of zelfs driedubbele wand.

Wanneer je rekent op de koeriersdiensten van DHL Express, hoef je je gelukkig niet druk te maken om het formaat of gewicht van je verzending. In tegenstelling tot traditionele pakketpost, neemt DHL Express ook grotere of zwaardere pakketten aan en bezorgen we die – op tijd – op de juiste bestemming.

Klanten met een account kunnen hun verpakkingsmateriaal makkelijk online bestellen bij DHL. Particulieren zonder account kunnen terecht in één van de DHL service points voor het versturen van een Express Easy verzending inclusief DHL verpakking.

Verpakkingstips

Als je goederen heen en weer kunnen bewegen in de doos, is de kans groot dat de verpakking het op een bepaald moment begeeft en dat de inhoud beschadigd raakt. Daarom deze tips om je zendingen extra goed te beschermen:

  • Plaats je zending altijd netjes in het midden van de verpakking, bij voorkeur op minstens 6 centimeter afstand van de buitenwanden en hoeken.
  • Vul de lege ruimtes met opvulmateriaal, zoals luchtkussens en opvulchips.
  • Wanneer je meerdere spullen in een doos verpakt, gebruik je het best tussenschotten. Alle voorwerpen apart verpakken en verzenden is zelfs nog beter.
  • Dicht de verpakkingsdozen af met bruine plastic tape, zelfklevende zwarte isolatietape of waterdichte duct tape. Vermijd papieren of cellofaan tape.
  • De beste methode van afplakken? Dat is de H-Taping-techniek. Bevestig een strook tape over de lengte van de sluitnaad (waar de flappen elkaar in het midden raken) en bevestig twee stroken plakband over de lengte van de zijnaden, tot op de hoeken. Het resultaat heeft de vorm van de letter ‘H’ en biedt de grootste afsluiting en degelijkheid.

Wil je meer weten over de kunst van het verpakken en verzenden? Download de algemene verpakkingsgids (pdf) of bekijk de verpakkingsgidsen voor elektronica, mode, temperatuurgevoelige zendingen, …