Veilig een pakket versturen naar het buitenland: dat doe je zo

pakket versturen buitenland

Wanneer je voor de eerste keer een pakket naar het buitenland verstuurt, is dat best spannend. Hoe lang zal de verzending duren? Gaat het pakketje veilig en ongeschonden aankomen? Je rekent hiervoor natuurlijk op een koeriersdienst, die de verzending van je pakketten tot in de puntjes verzorgt. Dé tips voor een geslaagde verzending? Die lees je hier.

Is je verzending goed ingepakt?

Uiteraard ontvangt niemand graag beschadigde artikelen. Weet dat je zelf verschillende zaken in de hand hebt om ervoor te zorgen dat je pakket goed aankomt. Met een goed en stevig ingepakt pakket vermijd je bijvoorbeeld al heel wat risico’s. Te grote verpakkingen kunnen indeuken, terwijl overvolle dozen makkelijk scheuren. Kies liever een doos of envelop op maat van je zending. Stem het verpakkingsmateriaal eveneens af op de inhoud van je pakketje. Zo zijn kartonnen enveloppen ideaal voor documentenzendingen, terwijl je cd’s of sleutels het best in een bubbeltjesenvelop steekt.

Wil je absoluut zeker zijn dat je zending stevig wordt ingepakt? DHL Express biedt een service aan inclusief verpakking! Kom met je zending tot 20 kilogram langs in een van onze Service Points en laat je documenten of goederen meteen in de juiste doos inpakken.

Je pakket altijd en overal volgen

Een pakket versturen naar een afgelegen bestemming in het buitenland is niet altijd vanzelfsprekend. Kies bewust voor een expresdienst met een wereldwijde dekking om er zeker van te zijn dat de koerier je pakketje zelfs op de meest afgelegen bestemmingen bestelt.

Dankzij de verschillende trackingmogelijkheden van DHL Express kun je je expreszendingen altijd en overal in realtime volgen. Zo weet je waar je pakket zich momenteel bevindt, waar het vervolgens heen gaat, en wanneer het op de bestemming zal aankomen. Met DHL eTrack kun je tot tien expreszendingen per keer traceren. En dat eenvoudigweg op je pc of smartphone. Dankzij DHL ExpresSMS kun je de status van een zending zelfs raadplegen zonder toegang tot het internet.

Informeer je op voorhand

Bij zendingen naar het buitenland komt wel wat administratieve rompslomp kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de douanepapieren? Ben je op de hoogte van de heffingen en belastingen op internationale zendingen? En welke goederen worden als gevaarlijk beschouwd? Informeer je goed op voorhand of laat je bijstaan door de douane-experts van DHL Express. Zo ben je honderd procent zeker dat je pakket goed aankomt, of je het nu naar Spanje of Suriname stuurt.