Hoe kun je een fragiel pakje het best versturen?

pakje versturen

Een pakje versturen vergt de nodige zorg en voorbereiding. De juiste verpakking en levermethode kiezen, alles zorgvuldig inpakken, … het hoort er allemaal bij. Kun je ook fragiele pakketten versturen? Natuurlijk! Zolang je maar enkele voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Ontdek hier hoe je een fragiel pakje het best verstuurt.

Welk materiaal kies je?

Gebruik altijd hoogkwalitatieve golfkartonnen dozen voor uw pakketten. Voor breekbare  inhoud raden we een dubbele wand of triwand aan. Vermijd het hergebruik van oude dozen omdat die een deel van hun stevigheid hebben verloren. Hoe weet je of een doos sterk genoeg is?

  • Raadpleeg de specificaties op de doos om een geschikte verpakking te selecteren voor het gewicht van je zending. Kies je ervoor om te verzenden in DHL Service Point? Dan krijg je er een stevige DHL-doos bij!

Hoe vul je de doos?

Probeer de doos altijd helemaal te vullen. Heb je nog veel plaats over? Kies dan voor een kleinere verpakking. Dozen die niet helemaal vol zijn, kunnen namelijk instorten, terwijl overvolle dozen dan weer kunnen barsten. Voorkom dit door een doos met de juiste maat voor je inhoud te kiezen. Enkele onmisbare tips:

  • Vul de lege ruimtes in de verpakking volledig op (met bijvoorbeeld piepschuim om schade te beperken.
  • Wanneer je meerdere artikelen in één verpakking verzendt, verpak dan elk artikel apart en gebruik tussenschotten.

H-taping

Nog een laatste, niet onbelangrijk detail: Dicht de naden van je verpakking op de juiste manier af door gebruik te maken van de H-taping methode:

  • Bevestig één strook tape over de lengte van de sluitnaad (waar de flappen elkaar in het midden raken)
  • Bevestig twee stroken tape over de lengte van de zijnaden.