Een pakket versturen naar de USA? Hou hiermee rekening

In de Verenigde Staten wonen 300 miljoen mensen. Misschien heb jij ook familie in de VS of een vriend die er is gaan wonen? Dat de banden tussen Europa en de USA erg sterk zijn, zien we ook aan de brief- en pakketpost. Een pakket versturen naar de USA? Dit moet je in elk geval weten als je een pakket wil versturen naar een familielid, vriend of zakenpartner in ‘the Land of the Free’!

Een pakket versturen

Sommige zaken mag je nooit met de post of een expresdienst verzenden. Voor andere spullen, zoals alcoholische dranken, tabak of etenswaren, moet je de regels respecteren van het land waarnaar je je pakket verstuurt. De Verenigde Staten zijn op dat gebied erg streng. Alcohol, tabak of drugs versturen naar de ‘States’ is verboden. Voor eten en drinken moet je eerst een aangifte doen bij de FDA, het Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenagentschap. Ook lithiumbatterijen mag je niet zomaar versturen.

Als je vanuit België een pakket naar de Verenigde Staten wil versturen, kun je gebruikmaken van de ‘gewone’ post. Hou dan wel rekening met strikte beperkingen op het vlak van afmetingen en gewicht. Bovendien zul je wat geduld moeten uitoefenen: je pakket kan er twee tot tien werkdagen over doen om bij de bestemmeling aan te komen. Prima als je geen haast hebt, maar geen optie als je snel een businessdeal wil afsluiten of een lastminutegeschenk wil opsturen.

Razendsnelle verzending naar de USA …

Als het snel moet gaan biedt DHL Express een uitkomst. Wij bezorgen je pakket indien nodig en indien mogelijk nog dezelfde dag (!) aan de overkant van de oceaan. Met DHL Sameday Jetline gaat je spoedzending op de eerstvolgende vlucht en arriveert ze niet veel later bij de bestemmeling in de USA – of eender waar ter wereld.

Met DHL Express 10:30 of DHL Express 12:00 komt je zending op de eerst mogelijke dag vóór respectievelijke 10:30 uur of 12 uur aan.

… of moet je pakket gewoon op een welbepaalde datum aankomen?

Wil je dat je pakket op een welbepaalde datum arriveert, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag of na afloop van een vruchtbare samenwerking? Dan kun je gebruikmaken van een van onze andere spoeddiensten. Verstuur je pakje bijvoorbeeld met DHL Express Worldwide! Onze koeriers bezorgen je tijdskritiek, internationaal pakket voor het einde van de eerstvolgende werkdag, waar ook ter wereld.