Dit zijn de meest bizarre zendingen aller tijden

bizarre zendingen

De Amerikaanse postdienst heeft sinds zijn oprichting in 1775 al heel wat te verduren gekregen van ondeugende burgers. Dit zijn wellicht de meest ongelofelijke zendingen ooit bij de U.S. Postal Service en misschien wel bij alle postdiensten …

Mensen met de post verzenden

Enkele jaren voor de Amerikaanse Burgeroorlog wist een slaaf uit de zuidelijke slavenstaten zichzelf te bevrijden … per post. Met de hulp van twee vrienden verzond hij zichzelf in een postpakket naar de stad Philadelphia in het noorden, waar hij een vrij man zou zijn. De man was 27 uur onderweg en belandde meer dan eens op z’n hoofd, maar kwam uiteindelijk goed en wel – en vrij – aan in Pennsylvania.

Gebouwen in de post

Toen een lokale ondernemer in 1916 een bankgebouw wou neerpoten in het stadje Vernal, in het barre Utah, liet hij daarvoor de beste bakstenen overbrengen. Zo’n 80.000 bakstenen maakten hun weg door het Amerikaanse postsysteem. Na dit ‘incident’ paste de postdienst zijn regels aan en mochten mensen niet meer dan 90 kg versturen per dag.

Andere bizarre zendingen

Uiteraard verzenden post- en expresdiensten elke dag heel wat unieke, exclusieve en bizarre voorwerpen. Uiteraard weten in de meeste gevallen enkel de verzender en de ontvanger wat er in het pakket zit. In enkele gevallen, echter, was de zending zo uniek dat de pers erover berichtte:

  • De astronomisch dure Hope-diamant, die in 1958 zo’n 1 miljoen dollar waard was, werd destijds met de pakketpost verzonden. De verzending kostte 145 dollar, het equivalent van 1.140 euro in 2016, voornamelijk verzekeringskosten.
  • Bij wijze van experiment verzond een Amerikaan ooit een tand. De tand kwam tien dagen later aan met een briefje: “Please be advised that human remains may not be transported through the mail, but we assumed this to be of sentimental value, and made an exception in your case.” Lief hé?

DHL vervoert reuzenpanda’s

Ook DHL ziet weleens unieke ‘pakjes’ passeren. Zo had DHL in 2014 nog de eer om twee levende reuzenpanda’s – Hao Hao en Xing Hui – van China naar België te vervoeren. Niet in een kartonnen doos, uiteraard, maar in alle comfort en veiligheid aan boord van een DHL Boeing 767.

Geïnspireerd door MentalFloss.com