Rusland binnen handbereik

Alle informatie over Rusland

DHL Express - Verzenden naar Rusland Succes in het internationaal ondernemen gaat duidelijk over meer dan enkel u en uw klanten. Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels, ook Rusland. Wil u meer te weten komen over de zakelijke feiten van Rusland waarmee u handelt? Of wil u meer vertrouwd raken met de verschillende handelspraktijken, culturen, douaneregels en economie? Let wel op: enkel zakelijke zendingen kunnen naar Rusland gestuurd worden.

Maak hier kennis met Rusland.

Verzenden naar Rusland

 

Rusland heet officieel de Russische Federatie. Het is een land dat geografisch gedeeltelijk in Europa en gedeeltelijk in Azië ligt. Het is echter vanuit politiek perspectief Europees omdat de belangrijkste delen ervan in het Europese deel liggen en ruim 70% van de bevolking hier woont. Moskou is de grootste stad, de hoofdstad en het economisch hart van Rusland. De regering zetelt in Moskou. De munteenheid van Rusland is de Russische Roebel (₽).

Het land vormde van 1917 tot 1991 als Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek (RSFSR) de kern van de Sovjet-Unie. In diplomatieke zaken wordt Rusland gezien als de opvolgerstaat van de Sovjet-Unie.

Als we Rusland zouden vergelijken met andere landen op vlak van inwonertal, komt het op plaats 9 te staan. Het land heeft wel veertien buurlanden. We lijsten ze hier even voor u op: Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea.

De belangrijkste exportproducten van Rusland zijn aardolie, aardgas, steenkool, elektriciteit, ertsen, hout en houtproducten. De belangrijkste importproducten van Rusland zijn vooral voeding en levende dieren. Ongeveer 32% van de oppervlakte van Rusland kan voor de landbouw gebruikt worden, de rest is vervuild, uitgestorven of permanent bevroren.

DHL Express - Verzenden naar RuslandAls u weet dat onze ervaring start vanaf 1984 en dat wij een uitgebreid lokaal netwerk hebben, weet u ook dat DHL Express uw ideale partner om uw business te ondersteunen in dit enorme land. Dat u zo uw belangrijke documenten en pakketten eenvoudig kan versturen naar steden zoals Moskou, Sint-Petersburg en Novosibirsk, is hiervan dan ook een logisch gevolg.

Ontdek hier alles over de meest populaire bestemmingen!