FRANKRIJK BINNEN HANDBEREIK

HANDIGE INFORMATIE OVER FRANKRIJK

DHL Express - Verzenden naar Frankrijk Succes in het internationaal ondernemen gaat duidelijk over meer dan enkel u en uw klanten. Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels, ook Frankrijk. Wil u meer te weten komen over de zakelijke feiten van Frankrijk waarmee u handelt? Of wil u meer vertrouwd raken met de verschillende handelspraktijken, culturen, douaneregels en economie?

Maak hier kennis met het land van lekkere wijn en smeuïge kazen.

Verzenden naar Frankrijk

Frankrijk is het grootste land van de EU, het strekt zich uit van de Noordzee tot de Middellandse Zee met een divers landschap. Daarnaast is het land fiere eigenaar van de Mont Blanc, ook gekend als hét hoogste punt (4810m) van West-Europa. Frankrijk is de belangrijkste toeristische bestemming in de wereld en een van de meest moderne landen. Frankrijk is een belangrijke lidstaat van de Europese Unie en lid van de G-8 en voor Nederland een belangrijke handelspartner.

Japan, de Verenigde Staten en China zijn belangrijke handelspartners van Frankrijk, maar meer dan de helft van de handel vindt plaats met andere leden van de Europese Unie. Belangrijkste uitvoerproducten zijn levensmiddelen, landbouwproducten, machines en vervoersapparatuur, chemische producten, staal- en ijzerproducten en kleding.

In het Franse wegennet wordt op belangrijke wegen péage (tol) geheven. Frankrijk heeft een uitgebreid spoorwegnet, waaronder de TGV. Zo is er ook een spoorverbinding met Groot-Brittannië via de Kanaaltunnel. SNCF is de Franse nationale spoorwegmaatschappij. Luchthavens zijn er onder andere in of bij Parijs, Lyon, Nice en Marseille.

DHL Express - Verzenden naar FrankrijkAls u weet dat onze ervaring start vanaf 1976 en dat wij een uitgebreid lokaal netwerk hebben, weet u ook dat DHL Express uw ideale partner om uw business te ondersteunen in deze belangrijke economie. Dat u zo uw belangrijke documenten en pakketten eenvoudig kan versturen naar steden zoals Parijs, Lyon en Marseille is dan ook een logisch gevolg.

Ontdek hier alles over de meest populaire bestemmingen!