De Verenigde Staten binnen handbereik

Alle informatie over de Verenigde Staten

DHL Express - Envoyer vers les États-Unis Succes in het internationaal ondernemen gaat duidelijk over meer dan enkel u en uw klanten. Ieder gebied heeft zijn eigen wetten en regels, ook Amerika. Wil u meer te weten komen over de zakelijke feiten van de VS waarmee u handelt? Of wil u meer vertrouwd raken met de verschillende handelspraktijken, culturen, douaneregels en economie?

Maak hier kennis met Amerika.

 

Verzenden naar de Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika zijn een federatie van 50 staten. Twee van de vijftig staten, Alaska en Hawaï (een eilandstaat in de Stille Oceaan), grenzen niet aan de andere staten. Tot het land behoren ook diverse eilandgebieden in de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan. De Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na China en India. Tevens is de VS het op twee na grootste land in oppervlakte, na Rusland en Canada. De munteenheid van de VS is de Amerikaanse Dollar ($).

De Verenigde Staten zijn rijk aan delfstoffen. Het bezit ongeveer 20% van de kolen, 13% van de aardolie, en 24% van de aardgasreserves in de wereld. De olie wordt voornamelijk gewonnen aan de Golf van Mexico, en in de staten Alaska en Texas.

De belangrijkste exportproducten van de VS zijn motorvoertuigen, vliegtuigen, voedsel, ijzer en staalproducten, elektronische apparatuur, industriële en energie genererende machines, chemische producten en consumptiegoederen. Belangrijke invoerproducten zijn onder andere ertsen en metaalschroot, aardolie en aardolieproducten, machines, vervoersapparatuur (vooral auto’s) en kantoorproducten.

Wist je dat DHL zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten? Drie ambitieuze ondernemers uit San Francisco, Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn, richtten in 1969 DHL op en begonnen met het vervoer van douanedocumenten per vliegtuig.

DHL Express - Envoyer vers les États-Unis

Nu u weet dat we actief zijn sinds 1969 in, beseft u ook dat DHL Express uw ideale partner om uw business te ondersteunen. Dat u zo uw belangrijke documenten en pakketten eenvoudig kan versturen naar bijvoorbeeld New York, Washington, Los Angeles en Chicago, is hiervan dan ook een logisch gevolg.

 

Ontdek hier alles over de tien meest populaire bestemmingen!