CHINA BINNEN HANDBEREIK

HANDIGE INFORMATIE OVER CHINA

DHL Express - Verzenden naar China Succes in het internationaal ondernemen gaat duidelijk over meer dan enkel u en uw klanten. Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels, ook China. Wil u meer te weten komen over de zakelijke feiten van China waarmee u handelt? Of wil u meer vertrouwd raken met de verschillende handelspraktijken, culturen, douaneregels en economie?

Maak hier kennis met China.

Verzenden naar China

China is de 2de grootste economie van de wereld en heeft zo’n 1,3 miljard inwoners. Het land heeft een gigantische markt die veel kansen biedt. Het veroveren van deze kansen op de Chinese markt kost echter veel tijd en energie. Waarom? Aangezien dat China zo groot is, is er een grote diversiteit onder de verschillende regio’s.

Hoewel China nog steeds een land in ontwikkeling is, heeft het een enorme economische groei meegemaakt sinds de jaren zeventig. Dit is vooral te danken aan het economisch liberaliseringsbeleid. Uit de statistieken blijkt dat het BBP tussen 1978 en 1998 met 400% is gestegen en de buitenlandse investeringen enorm groeiden tijdens de jaren negentig. In 2001 werd China, na 15 jaar onderhandelen ook lid van de WTO.

De landbouw is veruit de belangrijkste sector. Meer dan de helft van de Chinezen werkt in deze sector. China is de grootste rijst- en tarweteler van de wereld en een belangrijke producent van sorghum, gierst, gerst, pinda’s, graan, sojabonen en aardappels. Het is verder de grootste producent van katoen en tabak en is een belangrijke producent van oliezaad, zijde, thee, ramee, jute, hennep, suikerriet en suikerbieten.

Om buitenlandse investeerders te trekken heeft China sinds de jaren 70 Speciale Economische Zones opgericht, waardoor meer vrijheid van handel mogelijk is gemaakt.Volgens de Financial Times Global 500, zitten in de top tien van de meest waardevolle ondernemingen ook drie Chinese bedrijven. Dit zijn PetroChina, de Industrial and Commercial Bank of China en de China Construction Bank.

DHL Express - Verzenden naar ChinaMet onze jarenlange ervaring en ons uitgebreid lokaal netwerk, is DHL Express uw ideale partner om uw business te ondersteunen in dit groeiende land. U wilt toch ook dat uw belangrijke documenten en pakketten eenvoudig en veilig te versturen zijn? DHL kan hieraan bijdragen door te leveren aan steden zoals Beijing, Shanghai, Guangzhou en Xi an.

Ontdek hier de meest populaire bestemmingen!