BELGIË BINNEN HANDBEREIK

Handige informatie over België

DHL Express - Verzenden naar België Succes in het internationaal ondernemen gaat duidelijk over meer dan enkel u en uw klanten. Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels, ook België. Wil u meer te weten komen over de zakelijke feiten van België waarmee u handelt? Of wil u meer vertrouwd raken met de verschillende handelspraktijken, culturen, douaneregels en economie?

Maak hier kennis met België.

Verzenden naar België

Het Koninkrijk België is 30.528 km² groot en heeft een bevolking van iets meer dan 11 miljoen inwoners. De belangrijkste stad is de hoofdstad Brussel dat tevens door de Europese Unie en de NAVO wordt gebruikt als bestuurlijk centrum.

Het land heeft drie officiële talen: ongeveer zestig procent van de bevolking spreekt Nederlands (vooral in Vlaanderen), veertig procent spreekt Frans (vooral in Wallonië), en minder dan een procent spreekt Duits (in de Oostkantons).

Op Duitsland na is dit land onze tweede belangrijkste handelspartner. Het kent een solide middenklasse met een aanzienlijke koopkracht. De verkopen via internet zijn met een inhaalslag bezig. Bent u actief in deze sector, dan liggen er zeker kansen voor u. De economie van België is vooral gebaseerd op diensten, vervoer en handel en dan weer minder op productie van goederen. Het belang van de industrie neemt dus steeds meer af maar bedraagt nog ongeveer 25% van het bbp.

De Belgische industrie hangt af van de invoer voor zijn grondstoffen. Het meeste ijzer kwam uit het bassin van Lotharingen in Frankrijk, terwijl de non-ferro metaalproducten van uit de koloniën ingevoerde grondstoffen worden gemaakt, waaronder zink, koper, lood en tin.

Als u weet dat onze ervaring start vanaf 1978 en dat wij een uitgebreid lokaal netwerk hebben, weet u ook dat DHL Express uw ideale partner om uw business te ondersteunen in deze vrije, sterke en stabiele economie. Dat u zo uw belangrijke documenten en pakketten eenvoudig kan versturen naar steden zoals Brussel, Antwerpen, Luik en Charleroi, is dan ook een logisch gevolg.

Ontdek hier meer over de meest populaire bestemmingen!