Pakket verzekerd versturen: dit zijn de voordelen

verzekerd versturen

Of je een pakket verstuurt in binnen- of buitenland, de inhoud kan een grote materiële of emotionele waarde hebben. Het spreekt dan ook voor zich dat je in dat geval het zekere voor het onzekere wil nemen.  De voordelen en mogelijkheden van een verzekering voor pakketten op een rijtje.

Verzekerd versturen: hoe werkt het?

Je kan bij DHL voor een verzekering kiezen die de werkelijke waarde bij verlies van of fysieke schade aan de zending dekt. Het enige wat je daar als verzender voor moet doen, is het verzekeringsgedeelte op de voorzijde van de vrachtbrief invullen: kiezen voor de optie verzekering en de verzekerde waarde vermelden op de vrachtbrief. Je kunt ook een verzoek indienen via de geautomatiseerde systemen van DHL.

Tip: Ontdek onze Extended Liability services!

Beperkingen mogelijk

Uiteraard biedt DHL Express ook een standaard aansprakelijkheid, beperkt tot de waarde van de vervoerde goederen (maximaal 25 dollar/kg indien transport via vliegtuig & 12 dollar/kg indien transport over de weg). Daarnaast bieden wij onze klanten ook financiële bescherming tegen het risico van verlies van of schade aan zendingen te wijten aan externe oorzaken. De dekking loopt vanaf het moment dat DHL Express de zending in ontvangst neemt, tot het moment van de aflevering.

Deze aanvullende Shipment Insurance dekt goederen in transit wereldwijd, hoewel tijdelijke beperkingen van toepassing kunnen zijn.

De volgende beperkingen gelden altijd:

  • vertraging
  • gewone lekkage
  • verlies in gewicht of volume, of slijtage van de zending
  • verlies, schade of kosten te wijten aan een onvoldoende of ongeschikte verpakking of voorbereiding van de zending
  • verlies, schade of kosten te wijten aan een eigen gebrek of aan de specifieke aard van de zending
  • verlies, schade of kosten te wijten aan bedrieglijk opzet door de klant of zijn tussenpersonen
  • verlies, schade of kosten als gevolg van vertraging
  • verlies, schade of kosten te wijten aan het gebruik van enigerlei kern- of nucleair wapen of radioactiviteit