Niet thuis? Zó kun je je pakket toch nog goed ontvangen

niet thuis

Je vakantie komt eraan – of is al volop bezig – en dat heeft zo zijn praktische gevolgen. Je fysieke afwezigheid is misschien wel het meest vervelende. Niemand thuis om de bloemen water te geven, een oogje in het zeil te houden of – erger – de post te ontvangen en belangrijke pakketjes te openen. Gelukkig hoeft het zo’n vaart niet te lopen. Hier alvast enkele tips voor wie tijdens zijn vakantie een pakje verwacht.

Levering op andere bestemming

Heel eenvoudig: je kunt je pakje altijd op een andere bestemming laten leveren. Denk maar aan het adres van een goeie vriend, buurman of familielid. Ook je werkadres is natuurlijk een optie. Gewoon even je werkgever verwittigen, en klaar is kees. Of wat dacht je van het dichtstbijzijnde DHL-kantoor op je vakantiebestemming?

Tip: ben je deze voorzorgsmaatregel helemaal uit het oog verloren? Geen nood: zelfs wanneer het pakket al onderweg is, kun je het nog een andere richting laten uitgaan.

Vraag om een handtekening

Veel pakketjes worden verzonden zonder uitdrukkelijke vraag om een handtekening. Maar als je iets van grote waarde verzendt of ontvangt, kun je maar beter wél vragen om een handtekening bij ontvangst. Zo belandt je pakketje niet in de verkeerde handen. Daarnaast kun je ook altijd een bevestiging vragen per telefoon.

Latere levering

Uiteraard kun je je pakket ook gewoon later laten leveren of bijvoorbeeld twee weken laten tegenhouden, zodat het op de dag van je aankomst bij je thuis ligt. Planning is alles. Bij ons heb je altijd de mogelijkheid om de levering in te plannen op een moment dat jou het beste uitkomt.