Je koffer naar je vakantiebestemming sturen? Dat kán!

koffer vakantie sturen

De gebeurtenissen van 22 maart in de luchthaven van Zaventem hebben niet alleen heel wat emotioneel leed veroorzaakt, maar ook tal van praktische beslommeringen met zich meegebracht. Zo kon het in de weken na die noodlottige dag uren duren voor je met je bagage voorbij de douane raakte. Tijdverlies dat vaak ongelegen kwam. Gelukkig zijn er in zo’n geval enkele alternatieven. Zo kun je je bagage apart op je reisbestemming laten leveren. Ontdek wat je de mogelijkheden zijn om mogelijke bagagebezorgdheden definitief uit te sluiten.

Comfortabel reizen

Geef toe: waar zie je het meest tegenop wanneer je naar het buitenland vertrekt? Inderdaad, het gezeul met de bagage. Dat kan voorgoed verleden tijd zijn als je je bagage gewoon op voorhand op je reisbestemming laat brengen. Op die manier ben je van heel wat stress verlost, en ook je rug blijft gespaard. Dat is pas comfortabel reizen!

Geen zorgen

Wees gerust: je bagage zal niet verloren gaan. Je kunt zelfs op elk moment van de dag perfect weten waar je koffer zich bevindt. Volgende diensten zitten in het aanbod:

  • huis-aan-huisdienstverlening op aanvraag – Door-to-door delivery
  • ophalen, import- en exportformaliteiten vervullen bij vertrek of aankomst
  • een gespecialiseerde klantendienst voor al uw vragen, en met telkens een oplossing
  • tracking & tracing van alle vrachten
  • wereldwijde leveringen, waar en wanneer jij het wenst

Koffer met vakantie sturen? Goede voorbereiding is een must

Kies je voor DHL, dan maken we je het extra gemakkelijk. Zo heb je verschillende mogelijkheden om je koffer ‘in te checken’. Je kunt je koffer thuis of op je werk laten ophalen door een koerier, of je geeft je bagage zelf af in een van de acht bemande service centers. Check daarbij zeker op voorhand wat er wél en niet verzonden mag worden, en doe je koffer niet op slot. Mogelijk zal een koerier of het service center namelijk nog een securitycontrole uitvoeren.
Maak je koffer ruim op voorhand, zodat je niet in tijdsnood zit of eerder dan je bagage op je bestemming aankomt. Hou daarnaast ook rekening met de douanerestricties en wettelijke bepalingen van het land van bestemming. Hetzelfde geldt uiteraard voor de terugzending naar het thuisland.