Importeren? Bereken invoerkosten!

Importeren? Bereken invoerkosten!

We want something, we buy it. Online. Immediately.

Een online bestelling gebeurt vandaag de dag met slechts een paar klikken. Je stopt het in je winkelmandje, betaalt en hop de leverancier aan de andere kant van de wereld kan eraan beginnen. Door de snelheid en het gemak van online, wereldwijd shoppen, vergeten we wel eens dat het importeren van goederen helaas ook enkele formaliteiten met zich mee brengt. Indien de zending aan een controle wordt onderworpen, kunnen er bijkomende kosten zoals invoerkosten worden aangerekend.

Ook al verrassen we je graag met een pakje, deze onaangename verrassing willen we je zeker besparen. Daarom wat tips voor je volgende bestelling!

Invoerkosten? Say what?!

Invoerkosten worden door de douane enkel aangerekend wanneer je iets bestelt van buiten de Europese Unie. Bij het invoeren van goederen uit het buitenland, passeert elke  zending verschillende controleposten en bestaat de kans dat er aanvullende kosten worden doorgerekend.

 • Invoerrechten
  Op basis van de waarde van de producten die je invoert, worden er Europese heffingen berekend. Dit heffingspercentage geldt voor alle landen van de EU en is vastgelegd in de Europese TARIC database.

  • Is de waarde van de zending lager dan €150? Dan worden er geen invoerrechten aangerekend.
  • Is de waarde van de zending hoger dan €22, maar lager dan €150? Dan wordt er enkel btw aangerekend.
  • Belangrijk dus om te onthouden is dat je geen heffingen moet betalen bij een waarde lager dan €22.
 • Btw
  Dit zijn de belastingen op de waarde van de zending en de eventuele invoerrechten.

Geen onaangename verrassingen meer dankzij deze handige tool

Maak een inschatting van de bijkomende kosten dankzij de invoercalculator. Deze tool voorspelt de invoerrechten, btw, inklaringskosten of andere bijkomende kosten en wordt voornamelijk gebruikt voor bestellingen bij buitenlandse webshops. De voorspelling wordt gemaakt op basis van dezelfde formule als die van de douane en vormt daarom een goede indicatie van de totale bijkomende kosten. Let wel op, het geeft een indicatie. Het effectieve bedrag kan nog steeds verschillen.

Ain’t no mountain high enough!

Producten importeren vanuit Australië, China of Marokko? De tool is  grenzeloos, net zoals wij, en laat toe om de bijkomende kosten voor elk land te berekenen. Alle waardes en variabelen zijn aanpasbaar en kunnen worden gepersonaliseerd.

Ziezo, nu kan je met een gerust hart verder shoppen! Veel plezier!

Boost uw handelspotentieel met DHL e-commerce. Meer weten? Ontdek het hier!