Let op voor frauduleuze e-mails!

fraude alert

Er zijn gevallen van oplichting bekend waarbij mensen die aankopen wilden doen via internet, e-mails en afbeeldingen ontvingen die op het eerste zicht afkomstig leken van DHL maar waarin de naam DHL onrechtmatig werd gebruikt.

In de meeste gevallen gaat het hierbij om de verkoop van consumptiegoederen via internet waarbij voorafgaand aan de levering van de goederen om betaling wordt gevraagd. Wij willen u erop wijzen dat DHL nooit op deze manier te werk gaat. Alleen bedragen die betrekking hebben op officiële, aan DHL gerelateerde verzendkosten worden door DHL geïncasseerd.

Soms gaat het niet over een betaling maar wordt er gemeld dat DHL een pakket zal leveren en de ontvanger wordt verzocht de bijlage in de e-mail te openen om de levering te bevestigen.

Krijgt u één van beide e-mails toegestuurd ? Open deze niet en verwijder deze onmiddellijk. Wij raden u aan om waakzaam te blijven op mogelijke frauduleuze e-mails met vermelding van ons merk. DHL heeft geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele kosten die ten onrechte zijn gemaakt of betalingen die ten onrechte zijn verricht als gevolg van frauduleuze activiteiten.

Klik hier om naar onze fraude pagina te surfen voor meer informatie.

Fraude melden? Dat kan via spam@dhl.com!