Met de fiets door ‘t stad

DHL go green - Slim naar Antwerpen

Ring, ring, onze fietskoerier komt eraan! Helemaal in het geel, voor een groener en filevrij Antwerpen. Ja, rekening houden met het milieu is vandaag de dag meer en meer een basis vereiste dan een leuk extraatje bij bedrijven. Ook bij DHL Express willen wij niet achterblijven. Met het nieuwe project in “Slim naar Antwerpen”, streven we naar een duurzamere wereld door het inschakelen van fietskoeriers.

Slim naar Antwerpen

Samen met nog zes andere vervoersbedrijven neemt DHL-express deel aan een project om de verkeerscongestie in en rond Antwerpen te verminderen. Hoe gaat dit in zijn werk? Elk bedrijf heeft een concept ingezonden. Een vakkundige jury (die bestaat uit leden van de Antwerp Management School, het Vlaams Instituut voor Logistiek , verkeersonderneming Rotterdam en ITS.be), heeft daaruit 18 projecten geselecteerd voor een volgende ronde. Daaruit werden vervolgens zeven bedrijven geselecteerd die hun project mogen uitrollen. Bij DHL Express kunnen wij jullie met een brede glimlach vertellen, dat wij bij de geselecteerden zijn.

Op twee wielen door ‘t stad

Uiteraard zijn we niet zomaar geselecteerd. DHL Express wil iets veranderen aan het aantal voertuigen die wij dagelijks door de stad sturen. De oplossing? Fietskoeriers. Kleine pakjes en enveloppen zullen in Antwerpen door een koerier worden rondgebracht, op de fiets. Door onze grote trajecten aan te passen naar trajecten met kortere afstanden, maken wij het mogelijk voor de koeriers om alle pakjes geleverd te krijgen tot aan de voordeur van onze klanten. De koeriers zullen vertrekken vanuit twee strategisch-gelegen plaatsen in Antwerpen. Daarnaast plaatsen we ook een centraal afhaalpunt en aanmaakpunt, meerdere servicepoints en een lockersysteem.

De 7 geselecteerde projecten, kunnen ervoor zorgen dat Antwerpen iedere dag gespaard wordt van 1000 extra autoverplaatsingen. Want, eerlijk? Niemand wordt gelukkig van urenlang in een file te staan.

Meer weten over Slim naar Antwerpen? Bezoek de website!