5 bewijzen dat DHL echt óveral pakjes bezorgt

pakjes bezorgen

De naam ‘DHL’ doet je wellicht meteen denken aan de geelrode bestelwagens die je door de straten ziet rijden. En toch doen we veel meer dan aanbellen bij huizen en pakjes bezorgen. We schakelen namelijk zelfs kamelen, drones en joggers  in om pakketjes op hun bestemming te krijgen. Want niet elke locatie is even voor de hand liggend of even makkelijk bereikbaar … We zetten vijf heel bijzondere voorbeelden op een rijtje. Wat dacht je van een levering op de maan?

DHL levert zelfs … op de maan

Pakjes bezorgen op de maan? Het klinkt als een absurd scifi-scenario. Toch maakt DHL het in de heel nabije toekomst mogelijk. We sloegen namelijk de handen in elkaar met het Amerikaanse ruimtebedrijf Astrobic om vanaf 2019 raketten van de NASA in te schakelen om ruimtepakketten te versturen. Een persoonlijke herinnering de ruimte in schieten? Kan perfect! Al moet je er (voorlopig nog) een flinke som geld voor neertellen …

Op tournee met de Rolling Stones?

Toen de allereerste Rolling Stones-tentoonstelling op poten werd gezet, mocht DHL de kostbare stukken vervoeren – van exclusieve gitaren tot iconische kostuums en zelfs persoonlijke dagboeken van de bandleden – doorheen de verschillende wereldsteden die de expo aandoet, van Londen over Amsterdam tot Chicago en New York. De tentoonstelling bevat maar liefst 500 topstukken uit de persoonlijke archieven van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood.

Pakketje voor de paus!

Zelfs het Vaticaan heeft een heilig vertrouwen in DHL! Eén van de koeriers spotte op zijn ronde van het Vaticaans postkantoor naar zijn volgende klant namelijk het typische roodgele busje … op het binnenplein van het pauselijk paleis! De spullen van Paus Franciscus zijn bij ons in goede handen.

Hoe de panda’s in Pairi Daiza kwamen

Hao Hao en Xing Hui zijn zonder twijfel dé sterren van Pairi Daiza. Het natuurpark kreeg deze twee reuzenpanda’s te leen van de Chinese overheid, maar ze kwamen natuurlijk niet op eigen houtje naar België. Om deze kostbare reuzen te vervoeren, sprong DHL bij: een speciale Boeing voerde de zwart-witte dikkerds, hun dierenverzorgers en een dierenarts naar ons land. Ook aan boord: zo’n honderd kilogram bamboe … Uit deze prachtige samenwerking groeide zelfs een babypanda! Tian Bao zag het levenslicht op 2 juni 2016.

DHL: Official Logistics Partner van Fashion Weeks over de hele wereld

DHL Express levert zelfs op de catwalk! De Fashion Weeks zijn niet alleen het modehoogtepunt van het jaar; de shows in Parijs, Milaan, Londen, New York en Tokio vormen ook een enorme logistieke uitdaging. DHL is dan ook maar wat trots op de titel van Official Logistics Partner van de Fashion Weeks! En wat dacht je van de gele T-shirts van het Zwitserse modemerk Vetements, met het rode DHL-logo op? Ze werden voorgesteld op de catwalk in 2015 en gingen als zoete broodjes over de toonbank!