Hoe DHL sociaal verantwoord onderneemt, nationaal en internationaal

DHL social responsibility

Hoe DHL sociaal verantwoord onderneemt, nationaal en internationaal

Dat DHL belang hecht aan klanttevredenheid en kwaliteit, staat buiten kijf. Maar wist je ook dat we heel wat inspanningen leveren om sociaal verantwoord te ondernemen? Ons motto is niet zomaar “Living Responsibility”: we bieden hulp bij humanitaire rampen en stimuleren de onderwijsontwikkeling van kansarme kinderen, maar we moedigen onze medewerkers ook aan om op hun beurt een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Lees verder en ontdek waarom DHL en sociaal verantwoord ondernemen zo goed samengaan.

Music For Life: DHL-directie te huur!

Music For Life, de jaarlijkse geldinzamelactie van Studio Brussel en Rode Kruis-Vlaanderen, heeft geen introductie meer nodig. Heel wat bedrijven zetten in december hun beste beentje voor om een goed doel naar keuze te steunen, en bij DHL is dat niet anders. Een greep uit onze acties? De verschillende departementen verkopen lekkers (van hotdogs tot desserts) en zelfs de directie wordt voor geld verloot.

GoHelp, GoTeach

DHL pakt het met GoHelp en GoTeach ook groots aan. Het eerste is een partnerschap met de Verenigde Naties op het vlak van rampbeheer en humanitaire hulp. Concreet betekent dat dat DHL vrijwillig haar logistieke steun verleent aan de VN in het geval van een crisis, maar ook op ons netwerk en onze individuele medewerkers kan de internationale hulporganisatie steevast rekenen.

GoTeach is dan weer ons wereldwijd programma bedoeld om de onderwijsmogelijkheden van kansarme kinderen te verbeteren en om hen goed voor te bereiden op het professionele leven. Dit doen we samen met gevestigde waarden als SOS Kinderdorpen en Teach For All.

Vrijwilligerswerk aanmoedigen

Tot slot moedigt DHL haar medewerkers aan om vrijwilligerswerk te doen, onder meer via de Global Volunteer Day. En dat zien we heel breed! Zo gingen onze medewerkers al stappen tegen kanker met Levensloop, zamelden ze geld in voor de Marc Herremans Foundation en Rolkar, een vzw die personen met een mobiliteitsbeperking vervoert. Ze gingen ook massaal helpen op de Special Olympics en doneren regelmatig bloed. Tot slot is er nog DHL’s Got Heart, een wedstrijd die de werknemer met ‘het grootste hart’ in de bloemetjes zet. De winnaar krijgt een mooie geldprijs om aan zijn goed doel te schenken.

Wist je dat we met ons GoGreen-programma ook aan het milieu denken?