Een pakket versturen? Deze 5 stappen moet je volgen

pakket versturen

Voordat je een pakket kunt versturen, heb je al heel wat werk achter de rug. Je hebt de inhoud met zorg gekozen en – om ervoor te zorgen dat die ook heelhuids op zijn bestemming geraakt – met zorg verpakt. Gelukkig komt er bij het verzenden zelf niet zo veel werk meer kijken. Deze 5 stappen volstaan!

 

1.      Noteer alle informatie op je pakket

Het spreekt voor zich dat je je pakketje moet voorzien van correcte adresgegevens (zowel van ontvanger als van verzender). Ook je telefoonnummer opnemen is geen slecht idee. Bij het verzenden van pakketjes gaat het motto ‘hoe meer informatie, hoe beter’ zeker op!

 

2.      Kies een pakjesdienst

Ten tweede komt het erop aan een pakjesdienst te kiezen  die perfect aansluit bij jouw noden. Een pakket met een grote financiële of emotionele waarde wil je natuurlijk net iets anders behandeld zien dan een verzending die niet zo belangrijk of dringend is – al dragen we natuurlijk ook daarvoor de grootste zorg. Je hebt tal van keuzemogelijkheden, van een gewone pakketdienst tot een gegarandeerde spoedlevering.

 

3.      Informeer je over bijzondere zendingen

Een boek naar een vriend opsturen is natuurlijk totaal ongevaarlijk, maar sommige goederen zijn heel andere koek. Raadpleeg de lijst van verboden goederen waarvoor je onder geen beding bij DHL terechtkunt, of gevaarlijke goederen die om een speciale procedure vragen. Ook kan het een verschil maken of je binnen of buiten de Europese Unie verzendt, bijvoorbeeld voor  zoals de pro-formafactuur.

 

4.      Een pick-up boeken

De volgende stap: ervoor zorgen dat een koerier jouw verzending komt ophalen. Dat doe je door een zogenaamde ‘pick-up’ te boeken, ofwel via de DHL-app ofwel via de DHL-klantendienst. Je kan daarnaast ook naar ServicePoint bij jou in de buurt gaan, waar de zending voor jou wordt aangemaakt en gecontroleerd.

 

5.      Je pakket opvolgen

Nadat je je pakket aan een DHL-koerier hebt toevertrouwd, wil je het natuurlijk kunnen opvolgen. Via onze traceerservice of de Follow-pagina kun je de status van je pakket 24 uur op 24 online bekijken. Hou je tracking number bij de hand. Heb je een DHL-klantnummer? Dan kun je een beroep doen op MyDHL om automatische statusberichten te ontvangen via sms of e-mail.

 

DHL Online Shipping

Onze online verzendapplicatie helpt je om express-zendingen te beheren, van het printen van labels tot het opvolgen van de zending. Makkelijk!