BME & DHL Express E-commerce Meet-Up

BME & DHL Express Cross-border e-commerce Meet-up

Wat als je professionals uit verschillende sectoren en ondernemingen van verschillende grootten samen aan tafel brengt om hun ervaringen rond e-commerce te delen… Zo’n hot topic – daar krijg je honger van.

Tijdens de allereerste e-commerce meet-up, een initiatief van BME en DHL Express België, ontmoetten we een gewaagde mix van aanstormende talenten en professionals uit zowel start-ups als multinationals. Eén ding hebben deze professionals alvast gemeen: via e-commerce willen zij de wereld veroveren. Het doel van de avond: elkaar inspireren en ervaringen uitwisselen.

Internationaliseren via e-commerce

Internationaliseren, ’t is een ruim begrip. Een must voor bedrijven? Wij vinden van wel! De mondialisering, de groeiende kracht van de consument en de evolutie van technologie maken internationaliseren niet enkel toegankelijk, maar ook vanzelfsprekend. Achterblijven? Geen optie.

Een goede ligging, kennis en innovatie liggen niet langer alleen aan de basis van een succesvolle internationale onderneming. Het niveau van digitalisering, ondersteuning van sterke partners en een dosis lef zijn essentieel.

Drie take-aways

  1. Globalisering is er om te blijven, don’t miss the boat!
  2. Quick wins – Bedenk welke kleine aanpassingen jij kan doorvoeren waardoor om internationale online sales toegankelijk te maken.
  3. Wees bewust van wat de hedendaagse consument wil.

Ontdek onze e-commerce begeleiding

Digitaliseren is een must

De hoge snelheid van transacties vraagt een flexibele aanpak. En hoe kan je beter je processen in kaart brengen dan met digitaliseren? Maar hoe bereid jij jezelf hier op voor? Breng allereerst je processen in kaart en plan je digitalisering gedetailleerd.

Digitaliseren biedt niet enkel meerwaarde voor de eindklant, maar gunt jouw bedrijf een grote financiële waarde, denk maar aan een snellere productie en beter voorraadbeheer. Daarnaast maakt een gedigitaliseerde logistieke flow het je mogelijk om omnichannel te werken en te focussen op internationalisering.

BME

BME is een third party logistics provider die bedrijven ondersteunt in zowel hun huidige bedrijfsprocessen als hun toekomstige groei. BME is ondertussen al enkele jaren een gevestigde waarde op de Belgische markt en bedenkt e-fulfilment oplossingen voor e-commerce, steeds op maat van de klant. DHL Express ondersteunt BME met haar logistieke expertise bij het aanbieden van express verzending aan hun klanten. Net zoals wij gelooft BME in een internationaal groei via cross-border e-commerce.

Ontdek BME

Laat je begeleiden

Omring je met een netwerk van personen die je groei stimuleren en laat je begeleiden, ook bij je wereldwijde groei. Het Flanders Investment & Trade geeft jouw bedrijf de duw in de rug waar en wanneer nodig. Dat doen ze niet alleen door kennisdeling, ze brengen je ook in contact met internationale experten.

Grenzen verleggen, nieuwe klanten bereiken en internationaal groeien – e-commerce verlaagt de drempel en brengt je snel in contact met jouw internationale consument. DHL Express is meer dan een logistieke partner, wij ondersteunen je in jouw internationale groei. Waar wij je helpen?

  • Ontdek welke kansen cross-border e-commerce biedt voor jouw organisatie
  • Actuele inzichten over het steeds veranderende aankoopgedrag van consumenten
  • Verhoog je online conversie, ‘basket value’ en klantenretentie met bewezen strategieën 

Neem vrijblijvend contact op

Kom jij naar één van de volgende meet-ups? Hou ons in de gaten op Facebook en LinkedIn. Dit is een samenwerking tussen DHL Express en BME. Ontdek snel meer over BME!

DHL Express - e-commerce