De geboorte van een nieuwe hub

Opening hub talkshow

22 februari 2018, een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van DHL, zo kunnen we de opening van onze nieuwe DHL HUB in Brussel noemen. Fiere CEO Ken Allen, steekt zijn blijdschap niet onder stoelen of banken maar deelt het juist met heel de wereld met behulp van een echt DHL-lijflied.

Opening hub talkshow
Shot van talkshow

#DHLHUBGRANDOPENING

Een opening waar we nog jaren fier op kunnen zijn. Met de hashtag #DHLHUBGRANDOPENING sturen we dit grote nieuws de wereld in. En groots was het zeker.

“Ain’t no mountain high enough” gecoverd door grote baas Ken Allen, valt enorm in de smaak bij pers, personeel en klanten. Na de persconferentie met vier belangrijke figuren binnen DHL Express en de ceo van Brussels Airport, kan het feest beginnen. In een talkshow, begeleid door Cynthia Reeckmans, worden enkele belangrijke partners van DHL Express,  zoals RSCA Anderlecht en lederwarenproducent Delvaux,  geïnterviewd over hun ervaring met ons koerierbedrijf.

En dan breekt het grote moment aan: de DHL hub wordt officieel geopend. Dansers in rode en gele pakken, entertainen onze 200 gasten met een choreografie op What’s the Pressure terwijl de doeken omhoog gaan en de hub voor het eerst wordt getoond aan onze klanten. Lachende gezichten op een geslaagd evenement, wat willen we nog meer?

Capaciteit van de DHL HUB

De ultramoderne hub is een rolmodel van de meest recente technologische ontwikkelingen inzake logistiek. Hij verviervoudigt de capaciteit van DHL Express in Brussel met tot 42.000 pakjes per uur!

DHL HUB Brussel
Picolo’s bij opening DHL HUB

Het is een van de vijf grootste DHL hubs in de wereld en het zowel een functie als een internationale hub als een transitiehub. Als internationale hub beantwoordt ze aan de grote capaciteitsnood van de Europese distributiecentra, ondersteunt ze de groei van e-commerce in België en helpt ze Belgische KMO’s hun enorme exportpotentieel te verwezenlijken. Vanuit Brussel kunnen pakjes niet alleen verstuurd worden over heel Europa, maar ook rechtstreeks naar Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Zo is de hub een belangrijke schakel in het Europees en globaal netwerk van DHL Express.

Employer of choice

Tegen alle verwachtingen in heeft de hub op dit moment al 1.200 personen kunnen tewerkstellen in de hub. Een cijfer waar DHL op hoopte om tegen 2020 te kunnen bereiken.

Hierbij, blijven wij hameren op de veiligheid van onze werknemers, de belangrijkste schakel in onze strategie. Ideale werkomstandigheden zijn een must binnen DHL Express op vlak van ergonomie en veiligheid. We kunnen dus heel fier zeggen dat we voldoen aan de TAPA’A’ veiligheidsstandaarden.

En uiteraard gebeurde dit alles met een oog op het milieu in het kader van ons GoGreen programma. De hub vermindert onze ecologische voetafdruk met 768 ton CO² per jaar dankzij efficiëntere sorteertechnologieën en een verbeterde isolatie. Twee groene wagens werden uitgestald aan de ingang van het event. Je kan ze herkennen aan het groene blad dat ze met zich meedragen.

DHL Goes Green
DHL groene wagens

Voor meer informatie over DHL Express in het algemeen: www.dhlexpress.be of www.dpdhl.com.