Gespot … de DHL cubicycle in Antwerpen!

DHL Cubicycle

Enkele maanden geleden hebben wij u de komst van de DHL cubicycle aangekondigd. Eindelijk is hij er! Sinds 7 april circuleert onze ‘bakfiets’ in Antwerpen, meer precies in de buurt van het ‘Eilandje’. En daar zijn we zeer trots op!

Een cubi-watjuist?

De cubicycle is een elektrische cargofiets met vier wielen uitgerust met een container die tot 125kg goederen kan vervoeren en uiteraard ten allen tijde afgesloten is zodat de pakjes veilig gestockeerd zijn.

Waarom gebruiken we zo’n cubicycle?

Aangezien de DHL vestiging van Antwerpen ideaal gelegen is tussen de haven en de stad kan de cubicycle vlot naar (en in) het centrum rijden om dringende zendingen af te leveren. Beetje bij beetje zal de koerier de container ‘leegmaken’ bij de eindklant om later terug te kunnen ‘vullen’ met dringende zendingen voor de hele wereld.

Bovendien biedt de cubicycle meerdere voordelen:

  • Geen files
  • Hij kan aanzienlijk meer stops per uur aan als een bestelwagen
  • Het bespaart bestelwagens in de stad
  • Nul emissie (CO2 en verontreinigende stoffen)! Onze ecologische voetafdruk wordt verminderd met 16 ton per jaar.
  • Goed voor de gezondheid van onze koeriers! Een fietskoerier kan gemakkelijk 50 km per dag afleggen. Uiteraard is de fiets ook voorzien van elektrische trapondersteuning om onze koeriers niet te fel op de proef te stellen.

DHL Express gebruikt intussen al fietsen in meer dan 80 steden binnen 13 europese landen waarvan 14 cubicyles in zeven steden.