Ben jij klaar voor de Brexit?

DHL Express: your guide to Brexit

Brexit: what’s next?

Of het nu gaat om een ‘harde’ of ‘zachte’ Brexit, we weten dat de aanstaande veranderingen tussen het VK en de Europese Unie waarschijnlijk een invloed zullen hebben op jouw bedrijf, en dat het een uitdaging vormt om je hier op voor te bereiden. Want heb je al een EORI nummer aangevraagd? En ga je vanaf dan je zendingen Duty Taxes Paid versturen?

Is het allemaal nog een beetje Chinees? Geen probleem. Wij zijn klaar om jou te ondersteunen.

 

Sinds het referendum in juni 2016 hebben we nauw samengewerkt met de EU- en Britse wetgevers om hen de complexiteit en implicaties van de exit-voorwaarden voor bedrijven zoals dat van jou, te helpen begrijpen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij een topservice kan blijven bieden aan jouw klanten, ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen.

Hier zijn slechts enkele dingen die we ondernemen om te zorgen dat we klaar zijn voor de Brexit:

  • Het verbeteren van onze infrastructuur en onze systemen door productveranderingen en eventueel benodigde migratie-inspanningen te overwegen.
  • Onderzoek naar verhoogde opslagcapaciteit bij de douane in het VK en de EU.
  • Beoordelen van de bekwaamheid van douaneagenten.
  • Meer steun bieden aan inklarings– en btw verzamelteams.
  • Kennis vergaren over de verschillende transportvergunningen zodat we de continuïteit van jouw business kunnen garanderen.

Als dé internationale specialist staan we al in een sterke positie om jou te kunnen ondersteunen bij deze transitie. Onze deskundige werkgroepen in het VK en Europa hebben hard gewerkt om eventuele verstoringen van de logistieke ketting tot een minimum te beperken. Wees gerust, we hebben rampenplannen klaar en kijken naar alle elementen van ons bedrijf: van luchtvaart tot douanestromen, van wegtransport tot aanwervingen, prijszetting en financiering. Dit alles om jou optimaal te kunnen begeleiden bij eventuele veranderingen.

Wij zijn met trots jouw logistieke partner en verheugen ons er dan ook op om jouw groei te blijven ondersteunen en je door het onbekende van de Brexit te begeleiden.

Als je nu al vragen hebt of graag verdere ondersteuning van ons wenst, neem dan zeker contact op met je salesverantwoordelijke.