Belgian Maker Award 2018 – De Winnaars

Belgian Maker Award 2018 - De Winnaars

We keken er wekenlang naar uit: de finale van de Belgian Maker Award 2018. Dit jaar werd niet alleen het productiebedrijf van het jaar verkozen, maar er werd ook een volledig nieuwe award uitgedeeld: HIB’ster van het jaar.

HIB’ster? Productiebedrijf?

Nood aan een opfrisser? Kom er alles over te weten op onze blog!

Een maker of productiebedrijf van het jaar is een winstgevende KMO met passie voor ‘maken’, die in België produceert en zijn producten over onze landgrenzen aanbiedt. Een HIB’ster maakt zijn of haar product met de hand,  met heel veel passie en met goed gekozen grondstoffen.

Enkele weken geleden was het zover… Het startschot werd gegeven! Talrijke gemotiveerde bedrijven waagden hun kans en schreven zich in.

  • De 5 finalisten voor het productiebedrijf van het jaar: B-Token, JM Construct, The Compost Bag Company, Meyvaert en BeMatrix.
  • De 5 finalisten HIB’sters van het jaar zijn: Gemini Bracelets, Studio Mattes, Ingrid Sneiders Jewelry, Studio Flash en Exclusive Drums.

And the winner is …

De officiële uitreiking van beide prijzen vond plaats op 13 juni en ging door bij de BMA winnaar van vorig jaar, Aluvision.

Productiebedrijf van het jaar 2018

Meyvaert mag zich een jaar lang internationaal ambassadeur noemen voor Belgische productiebedrijven met focus op innovatie en duurzaam ondernemen. Meyvaert, opgericht in België in 1826, vervaardigt al meer dan een halve eeuw museale vitrines en combineert met succes moderne technische vaardigheden met branchespecifieke kennis die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Bij Meyvaert ontwikkelen ze voortdurend nieuwe technische oplossingen voor het presenteren, beveiligen en bewaren van kunstvoorwerpen.

HIB’ster van het jaar 2018

Studio Mattes mag zich het trendy ambassadeurslabel voor een jaar lang toe-eigenen. Ze ontwerpen exclusieve keramische borden en bekende topchefs in verschillende landen behoren tot hun klanten. Hun missie ‘Imperfection to support the chefs perfection’ is op hun lijf geschreven.

En? Wat nu?

De winnaars ontvingen een tal van prijzen:

  • Een prachtige award (want het oog wil ook wat!)
  • Professionele e-commerce begeleiding door onze DHL Express expert
  • Professionele fotoreportage voor commerciële doeleinden (twv €750)
  • Een heerlijke ontbijtmand voor het hele team op de dag van de prijsuitreiking
  • Exclusieve afterwork party voor alle medewerkers
  • Luxueus diner voor 2 met aansluitend een exclusief bezoek aan de gloednieuwe DHL Express HUB in Zaventem

Kriebelt het bij jou ook om deel te nemen? Hou onze website en onze Facebook en LinkedIn in de gaten en wees er als eerste bij in 2019!

PS …
Wist je dat onze fietskoerier Mark Deklerk schittert in de Unizo aftermovie? Ook benieuwd? Hou onze Facebook en LinkedIn in de gaten en bewonder onze koerier in volle actie!


Belgian Maker Award 2018
Fotogallerij